Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اتاق خبر»
2024-05-08@21:56:53 GMT

چرا معاملات آتی سکه تعطیل شد؟

تاریخ انتشار: ۲۱ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۲۴۱۷۴۶

چرا معاملات آتی سکه تعطیل شد؟

 

به گزارش اتاق خبر، به نقل از مهر، موضوع معاملات سکه در بورس چند وقتی است که دچار فراز و نشیب شده است. هر زمان که قیمت سکه با برخی نوسانات مواجه می‌شود، معاملات آن در قالب‌های رسمی هم تحت‌الشعاع قرار گرفته و مکانیزم‌هایی برای آن تعریف می‌شود که اگرچه در کوتاه‌مدت ممکن است نظر سیاستگذار را جلب کند، اما در درازمدت نه تنها منطبق بر سیاست‌های عرضه این کالا در بورس نیست؛ بلکه سبب می‌شود که باز دلالان، پایشان به مکانیزم‌های مرتبط با معاملات غیرشفاف باز شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته این موضوع مسبوق به سابقه است؛ به نحوی که از حدود دو سال پیش که برخی سیاستگذاران و دست‌اندرکاران بازار سکه، افزایش قیمت و گرانی این فلز گرانبها را به عملکرد معاملات آتی سکه ربط دادند و آن را تعطیل کردند، مشخص بود که این راهکار غیرکارشناسی و محکوم به ناکامی است؛ چراکه قیمت سکه در این دو سال، همچنان صعودی بالا می‌رود؛ درحالی‌که معاملات بر بستر بورس می‌توانست روند قیمت‌گذاری این محصول را شفاف و حجم بالای نقدینگی را به سمت خود جذب کند.

حمیدرضا مهرآور، کارشناس ارشد بازار سرمایه در گفتگو با خبرنگار مهر می‌گوید: در بورس، ارزش دارایی هر محصولی به ارزش واقعی و ذاتی آن نزدیک‌تر است. پس نباید گمان کرد که بورس باعث گرانی یک محصول می‌شود؛ بلکه اتفاقاً همه جای دنیا وقتی قرار است قیمت محصولی شفاف شود، از ابزارهای کارآمدی مانند بورس استفاده می‌کنند، چون دقیقاً در بورس است که ملاک قیمت‌گذاری که همان عرضه و تقاضا است، خود را نشان می‌دهد.

وی افزود: در صورتی‌که عرضه کالایی کم باشد، بالاتر از ارزش ذاتی آن خرید و فروش می‌شود و یا وقتی میزان عرضه آن زیاد است، می‌توان زیر قیمت آن را خریداری کرد؛ اما در شرایطی که بازار در وضعیت نرمال و معمولی و تحت کنترل باشد، قیمت واقعی به دست می‌آید؛ در حالی که با این وجود، برخی مسئولان در اظهاراتی غیر کارشناسی، گرانی طلا را به معاملات آتی سکه طلا نسبت دادند و این نوع معامله را از گردونه بازار خارج کردند.

مهرآور با تاکید بر اینکه باید ریشه این اتفاقات و اینکه چه کسانی یا چه جریان‌هایی با اتهامات واهی، درصدد ایجاد مانع بر راه توسعه بورس هستند را پیدا کرد، اظهار داشت: کسانی که در بازار سکه انحصار ایجاد کرده‌اند، علاقمند نیستند سیستم دیگری مانند بورس وارد شود و علاوه بر شکستن انحصار با استفاده از ابزارهای مالی، روند کشف قیمت‌ها را نیز شفاف کند.

وی ادامه داد: این افراد سال‌ها است بازار سکه را در دست دارند و قیمت را تعیین می‌کنند و متأسفانه همچنان تلاش دارند با همان روش سنتی و بسته، بازار را در دست داشته باشند. آن‌ها در این شرایط، قطعاً از تعطیلی بازار آتی سکه استقبال می‌کنند؛ زیرا مهم‌ترین و مدرن‌ترین رقیب شأن را از میدان بیرون کرده‌اند؛ ضمن اینکه باید به این نکته توجه کرد، حضور طلا و بسیاری از کالاهای دیگر در بورس‌های دنیا جواب داده و اکثر کشورها از این مکانیسم در تجارت خود استفاده می‌کنند.

کارشناس ارشد بازار سرمایه افزود: اینکه کالای ارزشمندی چون سکه در قالب بورس و بر مبنای عرضه و تقاضا قیمت بخورد، به بهبود و شفافیت بازار کمک می‌کند؛ این در حالی است که خود فعالان سنتی بازار طلا می‌توانند در بازارهای مالی فعال باشند و اتفاقاً از این بازارها به شیوه‌ای شفاف سود به دست آورند.

مهرآور ادامه داد: در گذشته بورس نمونه‌های موفقی داشتیم که می‌توان به آن‌ها رجوع کرد. نمونه موفق و ایرانی این معاملات، زعفران است محصولی که مدت‌ها به قیمت نازلی از کشاورز خریداری می‌شد و متأسفانه سود نهایی نصیب شرکت‌ها و یا افراد واسطه‌ای می‌شد که زعفران را با یک بسته‌بندی مختصر با چندین برابر قیمت واقعی به دست مصرف‌کننده نهایی می‌رساندند؛ اما از زمانی که زعفران وارد بورس شد، می‌توانید استقبال و رضایت کشاورزان از این مدل معامله در بورس را ببینید، زیرا حق به حق‌دار رسیده و دلالان به حاشیه بازار رانده شده‌اند. اتفاقی که برای سکه نیز در حال رخ دادن بود اما برخی مسئولان، گرانی سکه را به گردن بازار آتی سکه انداختند و نگذاشتند پادزهر دلالی در بازار سکه هم تقویت شود.

وی اظهار داشت: اکنون با توجه به تجارب دوره پس از توقف بورس آتی سکه، باید جبران مافات کرد؛ زیرا بورس کالا با شفافیت خود و قانون طلایی عرضه و تقاضا کمک می‌کند تا ارزش ذاتی و منصفانه سکه تعیین و دلالان تضعیف شوند.

انتهای پیام/

منبع: اتاق خبر

کلیدواژه: معاملات آتی سکه بورس کالا قیمت سکه بهار آزادی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.otaghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اتاق خبر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۴۱۷۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آخرین وضعیت بازار مسکن تهران در فروردین ۱۴۰۳+ اینفوگرافیک

گزارش بانک مرکزی از تحولات بازار مسکن تهران در فروردین ۱۴۰۳ نشان از آن دارد که در این ماه تعداد معاملات کاهش و میانگین قیمت خرید هر متر مربع واحد مسکونی هم افزایش داشته است.

گروه راه و مسکن بازارنیوز- سعید ترکاشوند؛ جدیدترین گزارش بانک مرکزی از تحولات بازار مسکن تهران در فروردین ماه سال ۱۴۰۳ نشان از آن دارد که قیمت خرید هر متر مربع واحد مسکونی، با رشد ۲۲.۹ درصدی نسبت به مدت زمان مشابه با خود در سال قبل و همچنین با افزایش ۰.۲ درصدی نسبت به ماه گذشته خود یعنی اسفند ۱۴۰۲، به عدد ۸۱ میلیون و ۶۳۰ هزار رسیده است.


بر خلاف قیمت، تعداد معاملات مسکن در فروردین ماه کاهش قابل توجهی داشته است. بر اساس گزارش مذکور، در این ماه ۱ هزار و ۵۰۸ معامله در پایتخت صورت گرفته که در مقایسه با فروردین سال ۱۴۰۲، کاهش ۱۴.۲ درصدی داشته است.


علاوه بر آن، تعداد معاملات مسکن در فروردین ماه ۱۴۰۳ هم نسبت ماه قبل خود کاهش ۷۵.۶ درصدی داشته است، بنابر اعلام بانک مرکزی در اسفند ماه سال گذشته ۶ هزار ۱۷۹ معامله در تهران انجام شده است.


تداوم رکود بازار مسکن در سال ۱۴۰۳


«کیانوش گودرزی» رئیس اتحادیه مشاوران املاک تهران در گفتگو با بازارنیوز پیرامون علت کاهش معاملات مسکن در فروردین ماه سال ۱۴۰۳ اظهار کرد: بازار مسکن در سال گذشته شرایط کاملا رکودی را تجریه کرد و به نظر می‌رسد که این وضعیت در سال جدید هم ادامه پیدا کرده باشد.


رئیس اتحادیه مشاوران املاک تهران همچنین درباره کاهش تعداد معاملات مسکن تهران در فروردین هم گفت: ما در این ماه با تعطیلات نوروزی و همچنین ایام ماه مبارک رمضان مواجه بودیم؛ لذا، این دو اتفاق مهم در بازار مسکن فروردین ماه به ویژه در بخش معاملات این ماه اثرگذاری قابل توجه‌ای داشته‌اند.


وی تصریح کرد: میانگین قیمت خرید هر متر مربع در فروردین ماه نسبت به ماه قبل خود افزایش بسیار اندکی داشته است، اما تعداد معاملات در این ماه نسبت به اسفند سال ۱۴۰۲ کاهش چشمگیری داشته است که بیشتر متاثر از رکودی است که از سال قبل بر بازار مسکن حکمفرما شده است.


گودرزی همچنین درباره معاملات صورت گرفته در فروردین ماه سال جاری هم گفت: بازار مسکن همچنان در رکود به سر می‌برد؛ لذا به واسطه این موضوع، معامله جدی در آن صورت نمی‌گیرد. اکثر معاملات انجام عمدتاً از سوی افرادی صورت گرفته که یا خانه اولی بودند و یا اینکه خانه‌ای داشتند، اما در سال جدید تصمیم گرفتند که آن را به تبدیل به احسن کنند.



پایان پیام//

نام نویسنده: برچسب ها: بازار مسکن ، قیمت مسکن ، معاملات مسکن ، بازار مسکن تهران ، بانک مرکزی لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000TAM

دیگر خبرها

  • این افراد بازنده بزرگ بورس هستند
  • ریزش ۱۲ هزار واحدی شاخص بورس
  • گزارش روزانه بورس ۱۹ اردیبهشت/ ریزش ۱۲ هزار واحدی شاخص
  • آخرین وضعیت بازار مسکن تهران در فروردین ۱۴۰۳+ اینفوگرافیک
  • بورس امروز ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص و نمای بازار
  • هفت پله قرمز بورس
  • پیش بینی بورس چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • پیش بینی بورس چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳/ نوشداروی دلسردی سهامداران چیست؟
  • بورس امروز ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص و نمای بازار
  • رمزخوانی از یکشنبه قرمز بورس